Hasznos információk

Ceresit Stop Pára páramentesítő készülék

Mi okozza a magas páratartalmat?

12 liter víz: ez a napi vízmennyiség, amennyit általában egy család napi tevékenysége során keletkezik, mint főzés, fürdetés, fűtés . Ennek eredménye, hogy a levegőbe jutó túlzott páramennyiség kicsapódik a hidegebb felületeken (például ablakok és kevésbé szigetelt falak) vagy a bútorokon. A pára megjelenhet bárhol és negatívan befolyásolhatja a légkört.

Miről ismerhető fel a túlzott pára?

Amennyiben a levegőbe jutó nedvesség nem tud elpárologni, akkor összegyűlik a lakás hűvösebb pontjain, például az ablakokon, a fűtetlen szobákban illetve a gyengén szigetelt falakon. Az ablakon lévő vízkicsapódás a legelső jele a túlzott páratartalomnak otthonunkban. Amennyiben nem kezeljük időben a túlzott párát, akkor annak egészségügyi kockázatai lehetnek, többek között allergiás reakciókat válthat ki. A túlzott pára káros hatásai a következők lehetnek:

 • Penész és nedves foltok megjelenése a falakon
 • Tapéta leválása
 • Kellemetlen szag
 • Vízkicsapódás a falakon és az ablakokon
 • Sárga foltok a ruhákon és a bőrből készült tárgyakon

Hogyan működik a Ceresit Stop Pára páramentesítő készülék?

A Ceresit Stop pára készülék egy önműködő páramentesítő készülék. A PowerTAB 2in1 tabletta ultra aktív kristályainak segítségével megköti a levegőben lévő túlzott párát, majd sós vízzé alakítja át. A sós víz összegyűlik a készülék tartályában. Mindeközben pedig az illatosító technológia segítségével megszünteti a kellemetlen szagokat. A PowerTAB 2in1 tabletta egészen addig csökkenti a magas páratartalmat, míg teljesen fel nem oldódik. Ekkor ki kell cserélni a tablettát valamint ki kell önteni a tartályból az összegyűlt sós vizet. A készülék működéséhez nem kell áram. Környezetbarát megoldás a túlzott pára által okozott problémákra!

Honnan tudjam, hogy melyik Ceresit Stop Pára készüléket használjam?

A Ceresit Stop Pára készülék a PowerTAB 2in1 tablettával működik. A szobák eltérő mérete miatt a Ceresit Stop System többféle készüléket kínál Önnek.

A Ceresit Stop Pára készülék alkalmas kisebb szobák páramentesítésére 10 m2 vagy 25 m3 nagyságig. Ezekhez a készülékekhez egy darab 450 g-os tabletta használata szükséges. A PowerTAB 2in1 illetve a PowerTAB 3in1 illatosított tablettával is egyaránt használható a készülék.

A 20 m2 vagy 50 m3 nagyságú szobákhoz a Ceresit Stop Pára DUO készülék ajánlott, melyet kettő darab 450 g-os tablettával működtethetünk. Ehhez is használhatunk PowerTAB 2in1 vagy PowerTAB 3in1 tablettát.

Hol használjam a Ceresit Stop Pára készüléket?

A Ceresit Stop Pára készülék lakásának bármely helyiségében használható az egészséges légkör kialakítására. Használja a fürdőszobában, konyhában, garázsban, padláson, pincében, nappaliban vagy éppen a hálószobában! A készülék az előbbieken kívül tökéletesen alkalmazható lakókocsiban, hajókon, nyaralókban is. Válassza a szoba méretének megfelelő Ceresit Stop Pára készüléket!

Hová helyezzem a Ceresit Stop Pára készüléket?

A leghatékonyabb működés elérése érdekében legalább 10 cm távolságba helyezze a falaktól. Ez biztosítja a megfelelő légmozgást a készülék körül. Ne használja gyermekek illetve állatok közelében illetve ne tegye fűtőtest közelébe!

Mennyi ideig tart a Ceresit Stop Pára készülék hatása?

Az első vízcseppek már 24 órán belül megfigyelhetőek a szoba hőmérsékletének és a levegő páratartalmának megfelelően. Egy 450 g-os Ceresit PowerTAB 2in1 tabletta egy 20 m2-es vagy 50 m3-es szobában körülbelül 2 hónapig elegendő. A Ceresit Stop Pára készülék folyamatos használata kellemes légkört biztosít otthonában.

Hol vásárolhatom meg a Ceresit Stop System termékeit?

Keresse a Ceresit STOP System termékeit a barkácsáruházakban és hipermarketekben!

A Ceresit Stop Pára készülék működéséhez szükséges áram?

A Ceresit Stop pára készülék egy önműködő páramentesítő készülék,működéséhez nem szükséges áram. A PowerTAB 2in1 tabletta ultra aktív kristályainak segítségével megköti a levegőben lévő túlzott párát, majd sós vízzé alakítja át. A sós víz összegyűlik a készülék tartályában. Mindeközben pedig az illatosító technológia segítségével megszünteti a kellemetlen szagokat. A PowerTAB 2in1 tabletta egészen addig csökkenti a magas páratartalmat, míg teljesen fel nem oldódik. Ekkor ki kell cserélni a tablettát valamint ki kell önteni a tartályból az összegyűlt sós vizet. A készülék működéséhez nem kell áram. Környezetbarát megoldás a túlzott pára által okozott problémákra!

CERESIT STOP PÁRA PÁRNA

Mit tehetek az otthonomban uralkodó kellemetlen szagok ellen?

Az otthoni kisebb zárt helyeken uralkodó kellemetlen szagok is a túlzott pára jelenlétének következményei. Ajánljuk a Ceresit Stop System termékeinek alkalmazását.

A kisebb szekrényekben, cipőtárolókban, sporttáskákban ajánlatos a Ceresit Stop Pára Párna használata, a nagyobb helyeken pedig alkalmazzuk a Ceresit Stop Pára páramentesítő készüléket.

Hogyan működik a Ceresit Stop Pára Párna?

A Ceresit Stop Pára Párna egy önműködő páramentesítő tasak aktív kristályokkal, melyek géllé alakítják át a felesleges nedvességet így összegyűjtik azt, ugyanakkor meg is akadályozzák a kiszivárgást. Az előbbieken kívül pedig kellemes levendula illatot biztosítanak.

Használata egyszerű: bontsa ki a csomagolásból és helyezze a kívánt helyre (fehér résszel felfelé). Ügyeljen arra, hogy ne takarja le! Amennyiben a tasak teljes tartalma géllé alakult, dobja el és cserélje ki egy újra!

Szükséges készülék használata a Ceresit Stop Pára Párnához?

Nem, nem szükséges. Használata egyszerű: bontsa ki a csomagolásból és helyezze a kívánt helyre (fehér résszel felfelé). Ügyeljen arra, hogy ne takarja le! Amennyiben a tasak teljes tartalma géllé alakult, dobja el és cserélje ki egy újra!

Biztonságos a Ceresit Stop Pára Párna használata?

Igen, a tasak lélegző textilből készült, így magába szívja a nedvességet, ugyanakkor megakadályozza a kiszivárgást.

CERESIT STOP PENÉSZ

Mit tehetünk az otthonunkban megjelenő penész ellen?

A Ceresit Stop Penész segít eltüntetni a már meglévő penészfoltokat. A Ceresit Stop Penész eltávolító és tisztító spray megtisztítja a penészfoltoktól a falakat, csempét illetve a szilikon tömítést. Eltávolítja a koszt, penészt, baktériumokat valamint az algás és gombás beltéri szennyeződéseket.

Alkalmas fuga, hézagok, tégla tisztítására is. Tisztán tartja a fürdőszobát, konyhát, pincét, zuhanyzót és medencét is.

Milyen típusú szennyeződéseket távolíthatunk el a Ceresit Stop Penésszel?

A Ceresit Stop Penész egy penészeltávolító és fertőtlenítő spray. Eltávolítja a piszkot, penészt valamit az algás és moszatos szennyeződéseket a falról.

Mennyi idő alatt hat a Ceresit Stop Penész?

A Ceresit Stop Penész felhasználásra kész, azonnal alkalmazható. Permetezze a kívánt területre 3-5 cm távolságból, majd 5-10 perc után törölje le a penészfoltot, vagy kefével távolítsa el. Ismételje meg az eljárást, amennyiben szükséges. A maradékot meleg vízzel távolítsa el.

Milyen felületeken alkalmazható a Ceresit Stop Penész?

A Ceresit Stop Penész eltávolító és tisztító spray megtisztítja a penészfoltoktól a falakat, csempét illetve a szilikon tömítést. Eltávolítja a koszt, penészt, baktériumokat valamint az algás és gombás beltéri szennyeződéseket a konyhában, fürdőszobában, a medence kövezetéről, padlóról, teraszról, mennyezetről stb. Alkalmas fuga, hézagok, tégla tisztítására is. A tisztítandó felületek zsírtól, olajtól mentesek valamint szárazak legyenek!

Milyen típusú termék a Ceresit Stop Penész?

A Ceresit Stop Penész egy biocid penészeltávolító és fertőtlenítő spray.

* A fertőtlenítőszert biztonságosan alkalmazza! Használat előtt mindig olvassa el a feliratot (címkét) és a használati utasítást!

CERESIT STOP BAKTÉRIUM

Kellemetlen szagú a lakás illetve a légkondícionált levegő. Hogyan fertőtleníthetem a környezetemet?

Használja a Ceresit Stop Baktérium fertőtlenítő spray-t! A termék biocid fertőtlenítő összetevőket tartalmaz, melyek elpusztítják a levegőben lévő baktériumokat, gombákat, és egyéb kórokozókat.

A Ceresit Stop Baktérium egy általános felhasználású fertőtlenítő. Hatékonyan távolítja el a baktériumokat és gombákat a levegőből. Használata utána levegő friss mentol és eukaliptusz illatú lesz. Már 15 perc alatt fertőtlenít, így használatával csökkenthető a fertőzéses megbetegedések kialakulásának esélye.

Hatékony az alábbi vírusokkal szemben:

 • Herpesz
 • Influenza

Hatékony az alább felsorolt baktériumok és gombák ellen:

 • Pseudomonas fluorescens
 • Staphylococcus aureus
 • Bacillus subtilis
 • Escherichia coli
 • Salmonella cholerasius
 • Candida albicans
 • Aspergillus fumigatus
Mennyi idő alatt hat a Ceresit Stop Baktérium fertőtlenítő spray?

Használat után 15 perccel érezhető a hatása, ezután nyissuk ki az ajtókat, illetve szellőztessünk.

Hogyan használjuk a Ceresit Stop Baktérium fertőtlenítő spray-t?

Gépkocsi légkondícionáló berendezésének tisztítása és fertőtlenítése

 1. Alaposan tisztítsuk meg a belső felületeket.
 2. Jól rázzuk fel a flakont.
 3. Indítsuk be a motort (a biztonsági előírásokat betartva!).
 4. Kapcsoljuk be a légkondicionálót keringető üzemmódban, teljesen nyitott ventillátorokkal.
 5. Nyomjuk le teljesen a flakon tetején lévő szelepet, amíg teljesen a helyére kattan. A flakon folyamatosan ürülni kezd.
 6. Tegyük a flakont függőleges helyzetben a hátsó ülés előtt a padlóra.
 7. Szálljunk ki az autóból és csukjuk be az ajtókat ill. húzzuk fel az ablakokat.
 8. Hagyjuk a terméket 15 percig hatni.
 9. Nyissunk ki minden ajtót és min. 10 percig jól szellőztessünk ki. A motort csak ezután állítsuk le.

Lemosható felületek fertőtlenítése:

 1. Alaposan tisztítsuk meg a felületet.
 2. Jól rázzuk fel a flakont
 3. 15-20 cm-es távolságból egy finom nyomással szórjuk be a felületet, amíg az enyhén nedves lesz.
 4. Hagyjuk megszáradni.

Különböző helyiségek levegőjének fertőtlenítése

 1. Jól rázzuk fel a flakont.
 2. Finoman nyomjuk meg lefelé a szelepet és a helyiség nagyságától függően középen vagy 3-4 méterenként adagoljuk a permetet.
 3. Hagyjuk a terméket 15 percig hatni, majd szellőztessünk ki.

* A fertőtlenítőszert biztonságosan alkalmazza! Használat előtt mindig olvassa el a feliratot (címkét) és a használati utasítást!

Hol alkalmazható a Ceresit Stop Baktérium fertőtlenítő spray?

A Ceresit Stop Baktérium fertőtlenítő spray hatékonyan alkalmazható bármilyen helyiségben, otthonában, munkahelyen és autóban is.

Milyen típusú termék a Stop Baktérium fertőtlenítő spray?

A Ceresit Stop Baktérium fertőtlenítő spray egy multifunkciós fertőtlenítő spray biocid összetevőkkel. A fertőtlenítőszert biztonságosan alkalmazza! Használat előtt mindig olvassa el a feliratot (címkét) és a használati utasítást!

Afpral

Európában több mint 80 millió ember szenved valamilyen fajta allergiától.

Az allergia egyre terjedő népbetegség, mely negatívan érinti az emberek mindennapi életét és jó közérzetét. Az allergia az élet számos területén érezteti negatív hatását.

Egy kutatás során, amelyben 23, allergiával küzdő család vett részt, a páramentesítő készüléket eredményesen lehetett alkalmazni. A magas páratartalom csökkentésével javíthatja az emberek közérzetét és a magas páratartalom hatására fokozódó allergiás (pl: poratka, penész) problémákkal küzdő emberek állapotát.

Éppen ezért ajánlja az AFPRAL, a Francia Allergia Szövetség a Ceresit Stop System termékeinek használatát.

www.allergies.afpral.fr

* Az AFPRAL* az EFA** tagja, mely több helyi szervezettel rendelkezik, melyek célja az allergia kialakulásának megelőzése. Ma már az EFA tagjai közé tartozik a legtöbb EU-s ország, mint Ausztria, Belgium, Bulgária, Csehország, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Írország, Olaszország, Litvánia, Luxemburg, Hollandia, Norvégia, Portugálisa, Szlovénia, Svédország, Svájc és az Egyesült Királyság.

Az EFA szervezeti pedig csaknem 400000 taggal rendelkeznek.

* Francia Allergia Szövetség

** Európai Alergia Szövetség

Več

Az AFPRAL

ajánlásával Az AFPRAL is a Ceresit Stop Pára készüléket ajánlja

Hogyan használjuk

a terméket? Segítünk megoldást keresni problémáira

Hol vásárolhatja

meg a Ceresit Stop System termékeit?

Ceresit Stop System

További információ a Ceresit Stop Systemről