signs-house-indoor-humidity-stage

A túlzott párásság 5 jele otthonában

Pára által leginkább érintett helyiségek

Otthona szenved a túlzott párásságtól?

Gondolkozott azon, hogy mi lehet az a dohos szag a fürdőszobában vagy a fekete foltok a konyhája falán? Valószínű, hogy a páratartalom túl magas otthonában. Tudja meg, mik az általános jelei annak, hogy otthona magas páratartalomtól szenved és melyek a felesleges pára által leginkább érintett helyiségek.

1. Páralecsapódás az ablakokon

A beltéri páratöbblet következménye a penész megjelenése, mely leggyakrabban a nedves részeken jellemző. Éppen ezért leginkább az ablakok mentén kezdődik meg a növekedése. Amikor a hideg levegő érintkezik az ablakkal, kondenzációs folyamat kezdődik, aminek az eredménye páralecsapódás az ablakokon. A víz belefolyhat a keretbe és ennek eredményeképpen penész kezd el növekedni az ablakkeret és a fal találkozásánál.

2. A fal és plafon károsodása

Repedezett és leváló festék, a tapéta felpúposodása. Ezek mind azt jelenthetik, hogy felesleges pára van a falakon és a plafonon. Kis mennyiségű penész növekedése is megfigyelhető, ha közelebbről vizsgáljuk az érintett területeket. Penész a plafonon akkor figyelhető meg általában, amikor a festék elszíneződik. A penész a falakon alattomos, mert a tapéta alatt, még a szigetelésen keresztül is növekedhet.

jelek-haz-belter-para-levalo-festek
Leváló festék és a tapéta felpúposodása annak a jelei, hogy otthona a túlzott párától szenved.
3.Penészedés és a bútorok dohos szaga

A bútorokat nem ajánlott a falakhoz közel tenni, mert akadályozza a szellőzést és páralecsapódást okozhat. Amikor a bútor érintkezik ilyen felületekkel, a falakon lévő penész tovább terjedhet a kanapéra és kellemetlen, dohos szagot eredményez. Ezen felül, a fa bútorok vonzzák a penészt, mert magába szívják a nedvességet, amit a beltéri pára hordoz.

4. Penész a fürdőben és a konyhában

Ha nincsen megfelelő szellőzése a kisebb helységeknek, mint a fürdőszoba és a konyha, a beltéri páratartalom megemelkedhet. Ez a páratöbblet a zuhanyzóban okozhat penészedést, illetve az élelmiszerek penészedését a konyhában, kamrában.

Ha érték már ilyen negatív tapasztalatok, károk, helyezzen el otthonában egy páramentesítőt otthonában és állítsa helyre a páratartalmat egy megfelelő és jóleső szintre.

jelek-haz-belteri-paratartalom-furdoszoba
A fürdőszoba általában a legpárásabb helyisége otthonának. Egy páramentesítő készülék segíthet a páraszint szabályozásában.
5. Penész az otthoni légkondícionáló rendszerben

A légkondícionáló rendszer a legjobb hely a penész keresésére. A penész telepek jönnek létre a bemeneti nyíláson vagy a légszűrőn és így tovább tud terjedni minden szobába.

Felismerte az említettek kozül bármelyik jelet otthonában és aggódik, hogy magas a páratartalom otthonában? Egy páramentesítő jó megoldás lehet az említett esetek megelőzésére vagy kezelésére, mivel a készülék csökkenti a felesleges párát otthonában.

A párával kapcsolatos problémák 4 tipikus jele; a fekete penész csak egy közülük.

Észleli-e a magas páratartalom következményeit?

tipikus-jelei-paratartalom-penesz-elozetes
Tudjon meg többet!

A pára egészséges? Tudja meg.

A túl alacsony vagy túl magas páratratalom kockára teheti az egészségét.

para-egeszseges-elozetes
Tudjon meg többet!