potencialis-karok-paratartalom-fazis

A túlzott párásság következményei

Tájékozódjon, milyen hatással van otthonára a túl sok pára.

A túlzott pára negatív következményekkel járhat Önre és otthonára nézve.

A tartósan magas páratartalomnak különféle negatív hatásai lehetnek. Lehet, hogy azt gondolja, hogy a beltéri magas páratartalom nem olyan ügy, ami miatt aggódni kell, de az az igazság, hogy a magas páratartalom súlyos károkat okozhat otthonában.

1. Károk az ingatlanban

Valószínűleg azok a helyiségek  károsodnak a túlzott párától először, amelyekben a legnagyobb a páratartalom, mint a fürdőszobák, konyhák és pincék . A kisebb helyek, mint az öltözők, szekrények és fiókos szekrények gyakran nem szellőznek megfelelően. Ezért a nedvesség ezeken a helyeken megreked és a tartalmuk, mint az étel és a ruhák a penész áldozatai lehetnek. A magas páraszint másik következménye a a páralecsapódás az ablakokon. Ez a vízmennyiség befolyhat a keretbe és fekete penész alakulhat ki a az ablakkeret és a fal között.

potencialis-karok-para-penesz-ablakok
Az otthoni túlzott páratartalom egyik leggyakoribb negatív következménye közé tartozik a fekete penész.
2. Egészségre gyakorolt hatás

A magas páratartalmú terekben a penész gyorsan nő. Nemcsak házát károsítja, hanem elősegíti az allergiás betegségek kialakulását. Gyakori tünet a bőrirritáció és a légúti fertőzések. A párás környezet vonzza az atkákat, amelyek súlyosbíthatják az allergiás tüneteket.

3. A fizikai és szellemi komfortérzetre gyakorolt hatás

A hőmérséklet érzékelésünk nagy mértékben köthető a páratartalomhoz. Az érzékeink nem tudják megfelelően megítélni hőmérsékletet, ha a relatív páratartalom túl magas; amikor több nedvesség van a levegőben az átlagosnál, az emberek melegebbnek vagy hidegebbnek érzik a levegőt, mint amilyen valójában.

potencialis-karok-paratartalom-pince
Ha ki van téve ezeknek a negatív hatásoknak, helyezzen el egy páramentesítőt otthonában, ezzel segítve a megfelelő és kellemes páratartalom helyreállítását.

A pára egészséges? Tudja meg.

A túl kevés vagy túl sok párával kockára teheti az egészségét.

para-egeszseges-elozetes
Tudjon meg többet!

Penész: a pára sötét oldala

A penész káros hatásai

penesz-sotet-oldala-paratartalom-elozetes
Tudjon meg többet!