tipikus-jelek-paratartalom-penesz-fazis

A párával kapcsolatos problémák 4 tipikus jele; a fekete penész csak egy közülük

Tudja meg, hogy otthonában probléma van-e a párásodással annak tipikus jeleit felismerve.

Fekete penész és más gombafaj megjelenése a magas páratartalom következménye.

Az emberek nem mindig vannak tisztában azzal a ténnyel, hogy problémájuk van otthonukban a párásodással. Alább az említett probléma 4 tipikus jelével szembesülhet. Ez segíthet észrevenni a jeleit otthonában.

1. Penész a falakon

Megfelelő szellőzés nélkül a fürdőszobájában megrekedhet a gőz, ami felfelé szállna, amely fekete penészt eredményezhet a plafonon és a sarkokban. A kis helyiségek túl magas páratartalma ezeket eredményezheti. Egy páramentesítő elhelyezése ezeken a helyeken segíthet, mivel csökkenti a páratartalmat és az ezzel járó károk esélyét is.

tipikus-jelek-para-penesz-furdo
A fekete penész a nedves területeken jelenik meg, ahol magas a páratartalom.
2. Dohos szagok és rossz közérzet

Penész otthonában csúnya foltokat hagy a falon, plafonon és bútorokon; ezen felül befolyásolhatja személyes komfortérzetét. A penész kellemetlen, dohos szagot okozhat a helyiségekben, orrduguláshoz, torok irritációhoz, köhögéshez és nehéz légzéshez vezethet. Ha a felsorolt problémák közül egyet, vagy többet érzékel, lehet, hogy penész van jelen otthonában a túl magas páratartalom miatt.

3. A pára lecsapódása az ablakoknál és a falakon

Ha a nagy nedvességtartalmú levegő hideg felszínnel érintkezik, mint télen az ablak, a hidegebb levegő kicsapja a nedvességet. A ködhöz hasonló páralecsapódás alakul ki az ablak belső oldalán.

4. Leváló festék és tapéta

Ha olyan érzése van, hogy túl gyakran újítja fel a falakat, valószínűleg párásodási problémái vannak. A felesleges pára meggátolja a tapéta megfelelő tapadását a falakon. Felpattoghat vagy felpúposodhat a falfesték is.

Ha egyet vagy többet észlelt a tünetek közül, otthona valószínűleg magas páratartalomtól szenved. Ne pánikoljon, a felesleges pára csökkenthető egy páramentesítővel. Helyezze el azokban a helyiségekben, amelyek a magas páratartalom által sebezhetők.

A túlzott párásság 5 jele otthonában

Pára által leginkább érintett helyiségek.

jelek-haz-belteri-paratartalom-elozetes
Olvasson tovább.

Penész, súlyosbodó allergia és más negatív hatások a nem megfelelő páratartalom miatt.

A túl magas beltéri páratartalom legközvetlenebb hatása a rossz közérzet.

penesz-allergiak-belteri-paratartalom-elozetes
Olvasson tovább.