Skip to Content
Minden, amit a páráról tudnia kell.
GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Találja meg a párával és páramentesítőkkel kapcsolatos kérdéseire a választ, mint hogy mi az ideális otthoni páraszint, hogyan ismerheti fel a magas páratartalmat vagy hogyan működik a páramentesítő.

Amikor a páratöbblet nem tud eloszlani, összegyűlik és lecsapódik az otthon hidegebb részein (ablakok felületén és környezetében, rosszul szigetelt falakon). A magas páratartalom első jele az ablak menti páralecsapódás, amely hidegérzetet válthat ki. Ha nem oldódik meg időben a magas páratartalom problémája, megjelenhet a penész, a tapéta vagy festékréteg károsodhat, dohos szag alakul ki, vagy a ruhákon sárga folt jelenhet meg.

A nedvesség érkezhet kintről, de származhat a mindennapos tevékenységekből. Egy átlagos 3 tagú család kb. 12 liter nedvességet termel, amely a zuhanyzásból, fürdésből, mosásból, főzésből vagy gázfűtésből származik. Télen, mikor az otthonunkat megpróbáljuk elszigetelni a hidegtől, egyúttal a beltéri páratartalmat is csapdába ejtjük.

Egy fizikai-kémiai úton működő készülékről van szó, amely elősegíti a páratartalom szabályozását. Használata hatásos segítséget nyújt a magas páratartalmú helyiségekben, felszívja a felesleges párát és semlegesíti a kellemetlen szagokat. A levegő így tiszta lesz, és kellemes otthoni atmoszféra alakul ki. Ha szeretné csökkenteni otthonában a páratartalmat, a Ceresit páramentesítő a tökéletes választás.

Fontos szempont a szoba mérete és a levegő páratartalma. 20m2-ig a Ceresit Stop Pára AERO 360o készüléket ajánljuk, amely 40%-kal* nagyobb hatékonysággal csökkenti a páratartalmat. Az utántöltéshez egy darab AERO 360o tablettára van szükség. A Ceresit Stop Pára 2in1 páramentesítő párna hatékonyan küzd a pára ellen a szekrényekben, fiókokban.

(*a Henkel hagyományos páramentesítőjéhez viszonyítva)

A páramentesítő az összeszerelés után azonnal működésbe lép, amint érintkezik a levegőben található párával. Az ultraaktív kristályoknak köszönhetően eltávolítja és sós oldattá alakítja a levegőben lévő párát. A sóoldat a tartály alján gyűlik össze. A folyamat közben a tabletta térfogata csökken, egészen addig, amíg teljesen fel nem oldódik. A páramentesítő készülékeink biztonságosak, mert nem igényelnek elektromos energiaforrást. A Ceresit páramentesítők segítik csökkenteni a páratöbbletet, így otthonában elérheti a megfelelő páraszintet.

Egyik páramentesítőnk sem igényel működéséhez elektromosságot. Nem bocsájt ki zajt, miközben orvosolja a párával kapcsolatos problémát. Attól függetlenül, hogy páramentesítőink nem elektromosak, nagyon hatékonyak. 

Ceresit páramentesítő bármelyik helyiségben használható, ahol többletpárára lehet számítani: alagsori helyiségekben, fürdőszobában, konyhában, pincében, garázsban, hálószobában vagy nappaliban. Mivel működéséhez nincs szükség elektromos áramra, használható lakókocsiban, mobilházban, hajókban és hétvégi házakban is. 

Ahhoz, hogy eredmény és a hatékonyság érezhető legyen, a Ceresit páramentesítőket a faltól legalább 10 cm-re kell elhelyezni. Ez biztosítja a hatékony légáramlást. A páramentesítőt tanácsos a gyermekektől és a háziállatoktól távol elhelyezni. Továbbá fontos, hogy a készüléket ne helyezzük hőforrás mellé. Ez befolyásolja a teljesítményét.

Bármelyik páramentesítőnk alkalmas fürdőszobában. A zuhanyzás vagy fürdés közben termelődő gőzt nem szünteti meg, de segít eltávolítani a többletpárát. Használatával nincsenek szagok.

Ha a pára szabályozására a Ceresit AERO 360° készüléket használja, az első csepp már 12 órán belül megjelenik a helyiség páratartalmától és hőmérsékletétől függően. Egy tabletta akár 3 hónapig is kitart egy 20m2-es szobában.

A páramentesítő a levegő páratartalmát szabályozza és sóoldattá alakítja. A folyamat alatt az utántöltő tabletta térfogata folyamatosan csökken, míg fel nem oldódik. A sóoldat a készülék tartályában gyűlik össze, amely általában 3 hónapig tart. (A helyiség páratartalmától és hőmérsékletétől függően.) A non-stop hatékonyság érdekében az AERO 360° készülékek jelzik, mikor kell tablettát cserélni. Ez az a pont, mikor a sóoldat eléri a vörös jelzőszintet.

Amint a tabletta teljesen feloldódott és a tartály tele van, öntse a folyadékot a wc-be. Nem ajánlatos a folyadék újrafelhasználása, például növények locsolására. A biztonságért és kénylemért az AERO 360° készülék kiöntőnyílással rendelkezik. Miután a wc-be öntötte a sóoldatot, törölje le a kiöntőt.

A zárt terek dohos szaga a páratöbblet következménye. A helyiség levegőjének javítására és a szagok ellen kiválóan működik a Ceresit páramentesítő. Ha nem csak a szagsemlegesítés a szempont, hanem kellemes, illatos levegőt szeretne, használja az Aromaterápia utántöltő tablettákat.

A Ceresit Stop Pára 2in1 Párna tasakok olyan eldobható páramentesítők, melyek megszüntetik a párát, és eközben kellemes illatot árasztanak. Csökkentik a felesleges nedvességet a kis helyeken, mint pl. a ruhás- és cipősszekrények, konyhaszekrények. Használatakor távolítsa el a tasak csomagolását, majd a fehér részével felfelé helyezze el, vagy akassza fel. (A fehér rész ne érintkezzen bármilyen szövettel.) A tasak a csomagolás eltávolítása után azonnal működésbe lép. A víz a tasakon belül marad, és géllé alakul. Amint a tasak tartalma teljesen elgélesedett, cserélje újra, a régit pedig dobja ki.

Ez is érdekelheti

 • 3 perc olvasás
  A pára fontos a jó közérzethez

  Tudja meg, mi otthona számára a tökéletes páratartalom

 • 3 perc olvasás
  5 előnye annak, ha otthonában van páramentesítő

  A páramentesítő legfőbb előnyei otthonában.

 • 3 perc olvasás
  Közvetlen hatás a rossz közérzet

  Penész, súlyosbodó allergia és más negatív hatások a nem megfelelő páratartalom miatt.