Skip to Content
Hogyan szabaduljon meg a penésztől és más párából adódó problémától 4 lépésben

A magas páratartalomból adódó problémák megszűntetésének főbb lépései

Hogyan szabaduljunk meg a penésztől?

A penész kezelése otthonában elég ravasz dolog lehet. Annak ellenére, hogy a penész kezelésére és eltávolítására léteznek termékek, léteznek más alternatív, könnyű és hatékony megoldások. Tudja meg, hogyan szabadulhat meg a penésztől 4 egyszerű lépésben.

1. Támadja meg a forrást: a párát

A penészt eredendően a magas páratartalom okozza. Ha eltávolítja a penészt, viszont nem csökkenti a páratartalmat, csak halogatja az elkerülhetetlent: a fekete penész és más gombafajok megjelenését. Amellett, hogy választ kell találnunk arra a kérdésre, hogy "hogyan távolítsam el a penészt", azt is meg kell válaszolnunk, hogy "hogyan csökkentsem a párát".

2. A penész kezelése

Hogyan kezeljük a penészt? Ha már szenvedünk ezektől a gombafajoktól, akkor foglalkoznunk kell a penésszel. Sokféle módon szabadulhatunk meg a penésztől, de a legkényelmesebb egy penészeltávolító spray használata, amivel könnyen megválhatunk tőle.

A penész eltávolító termékek segíthetnek megszabadulni a már jelen lévő penésztől.

3. Takarítsunk és szellőztessünk

Fontos azoknak a területeknek a tisztán tartása, ahol könnyen megtelepszik a penész, mint a könyvek, bútorok és ruhák. Ezenfelül naponta minél gyakrabban ki kell nyitnunk az ablakokat és ajtókat a levegő szabad áramlásának elősegítése miatt, főként a padlástérben, hálószobákban és a konyhában. Ajánlott a szellőző ventilátorok használata, amelyek segítenek a kicsi és meleg helyeken csökkenteni a párát.

4. A megelőzés a legjobb megoldás

A penész és más nem kívánatos hatások megoldásának a kulcsa a nedvesség szabályozása. Ahogyan már korábban mondtuk, a nedves területek a penész forrásai. A felesleges pára eltávolítása egyszerű folyamat, ha van páramentesítője. Szövetségesévé válhat a pára elleni harcban, mivel csökkenti a beltéri páratartalmat és elérheti velük a tökéletes otthoni klímát. A megfelelő páraszint elérésével otthona védve marad a felesleges pára nem kívánt hatásaitól.

A penész, otthona bármelyik helyiségében feltűnhet, még a hálószobában is. Egy páramentesítővel megelőzhetjük ezt.

Mostmár, hogy tudjuk, hogyan vegyük fel a harcot a felesleges párával, a penésszel és más nem kívánatos hatásával, a problémát megszűntettük. Jusson eszünkbe, hogy a megoldás a megelőzés és a magas nedvességtartalom elkerülése. Már tudjuk, hogyan kerülhetjük el ezt: egy páramentesítővel. Helyezzük el olyan helyiségekben, ahol magas a páratartalom, mint a fürdőszoba és konyha. És ne felejtsük el szellőztetést se!

Ez is érdekelheti