Skip to Content
Harcoljon a túlzott párásodás ellen; már úton van a tél!

Közeleg a tél: 4 módszer a párásodás leküzdésére otthonában

A PÁRA TÉLEN PROBLÉMÁT JELENTHET:

A tél csapadékkal és hideggel együtt érkezik. A hideg ellen az új építésű házak energiatakarékosan, hőszigeteléssel épülnek. A természetes szellőzés hiánya miatt a felesleges pára könnyen benn rekedhet otthonában. Mit tehetünk otthon a páratartalom szabályozásáért télen?

1. A nedvesség forrásainak szabályozása

Ruhaszárítás, sütés-főzés után szellőztessünk, hogy a meleg, nedves levegő távozzon a készülékekből, ne járuljon hozzá a már meleg és párás benti levegőhöz. Használjon a konyhában és fürdőszobában elszívó ventilátort a páralecsapódás elkerüléséhez.

2. Téli szellőztetés

A hideg levegő kevesebb nedvességet tartalmaz, ezért kevésbé párás. Ha ez a levegő bekerül a házba, segít eloszlatni a párát. Ez a régi építésű házaknál nem gond, de az új építésű vagy felújított házak esetében ki kell alakítani szellőzőnyílásokat, vagy sűrűn nyitva kell hagyni ablakot vagy ajtót a megfelelő szellőzés és a megfelelő beltéri páratartalom kialakítása érdekében.

A gyakori szellőztetés segít elérni a kívánt páratartalmat otthonunkban.

3. Fűtsön be

A páratartalom szabályozásának harmadik módja a benti hőmérséklet növelése. A központi fűtéssel vagy kandallóval történő fűtés csökkenti a relatív páratartalmat, mert a melegebb levegő több vizet köt meg. Ez szabályozza és ellensúlyozza a modern életmóddal együtt járó túlzott párásságot.

4. Használjon páramentesítőt

Fontoljuk meg páramentesítő elhelyezését otthonunkban, amely segít egy kellemesebb környezet megteremtésében és a páratöbblet elleni harcban.

A hálószobában egy páramentesítő elhelyezésével elérhető a kívánt páratartalom.

Tartsa fejben ezeket tanácsokat, ha új építésű vagy teljesen leszigetelt házban él, és nem tűnnek fel többet ezek a problémák.

Ez is érdekelheti