mold-allergies-indoor-humidity-stage

Penész, súlyosbodó allergia és más negatív hatások a nem megfelelő páratartalom miatt.

A túl magas beltéri páratartalom legközvetlenebb hatása a rossz közérzet.

A penész megjelenése a túlzott pára egyik hatása.

A magas páratartalom otthonában befolyásolhatja az egészségét. A túl sok pára elősegíti a gomba, penész és más allergének fejlődését. Például a penész hatással lehet a meglévő légúti problémákra, dohos szagot eredményezhet és gyorsan tovább terjedhet a szellőzőn vagy a falakon keresztül, ha nem tesz ellenlépéseket. A poratkák is problémát jelentenek, amelyek a magas páratartalom hatására szaporodnak túl otthonában. Olyan személyek számára hathatnak rosszul, akik asztmától vagy más allergiától szenvednek.

penesz-allergiak-belteri-paraszint-paras
A penész a nedves helyeken tűnik fel és hatással lehet a közérzetére.

A túlzott pára befolyásolja az izmokat és izületeket. A magas páraszint hatására a szalagok, izmok és ínszalagok kitágulnak és befolyásolják a meglévő hátfájást és izületi gyulladást.

Az otthonában lévő penész és más baktériumok kellemetlen jelenség, melyek diszkomfort érzést okozhatnak. Ha szeretnénk mindezt megelőzni, az egészségesebb levegő érdekében javasolt a beltéri páratartalmat  50-60% között tartani. Egy páramentesítő segíthet elérni a kívánt páratartalmat. Ezek a készülékek segítenek eltávolítani a felesleges párát, megakadályozni  egészségnek és otthonának károsodását, lehetővé téve az egészségesebb otthoni környezet megteremtését.

Penész: a pára sötét oldala

A penész káros hatásai

penesz-sotet-oldala-para-elozetes
Tudjon meg többet!

A párával kapcsolatos problémák 4 tipikus jele; a fekete penész csak egy közülük.

Tudja meg, hogy otthonában észlelhetőek-e a tipikus jelei párával kapcsolatos problémáknak.

tipikus-jelei-paratartalom-penesz-elozetes
Olvasson tovább